mandag den 3. oktober 2011

KUNSTSKOLE EFTERÅR 2011


MALETEKNIKKER:Gennemgang af maleteknikker og øvelser og leg på papir. Hvordan kan man male med tuber, spartler, svampe, pensler og hvilket resultat giver det. Børnene leger sig frem og finder ind til et utal af muligheder. For der er nemlig SÅ mange muligheder ved ikke at bruge en traditionel pensel. Ideén med at bruge alternativer til penslerne er at åbne op for perspektiverne og flytte børnenes bevidsthed til mulighedernes land, hvor alt kan lade sig gøre........!


Undervejs bruger vi musik. Hvad sker der når man hører musik og hvordan føles det i kroppen. Hvilke farver får man lyst til at bruge. Hvert barn har deres eget udtryk og det bliver understøttet undervejs i forløbet, så der kommer et personligt udtryk frem. Efter de første malerier taler vi lidt om hvordan billedet er blev til og hvor forskellige billederne er. Hvad siger det om personen og hvordan kan man bruge hinandens værker til inspiration.Hænderne er det allerbedste maleredskab en maler kan have og kontakten med farverne og lagene giver anledning til mange sjove samtaler blandt børnene :-)


HVAD VIL DET SIGE AT MODTAGE ?Jeg inspirerer og udfordrer eleverne til at  forholde sig til forskellige temaer og ord og male udfra disse temaer.
Hvad er GLÆDE og hvordan kan man udtrykke glæde. Hvordan føles det i kroppen når man er glad og hvilke idéer kan man få til et maleri ved at mærke efter i kroppen. Udfra musik og ordlege bliver der malet og her er det meget interessant hvilke farver og motiver eleverne kommer frem til. Eleverne kommer med mange bud på glæde og inspirerer hinanden undervejs.

Et svært ord var MODTAGE, hvad vil det sige at modtage og hvordan har man det når man modtager? Der kom mange fine bud på, hvordan man kan MODTAGE og nogle kom først efter lang eftertænksomhed. Her prøver jeg som underviser at vise eleverne hvor meget ORD kan påvirke det vi skaber med vores hænder. 


OPMÆRKSOMHEDI undervisningen hjælper jeg eleverne med at skærpe deres opmærksomhed og blive ÅBEN overfor alle de detaljer og inspirationskilder der er i alt omkring en. Ofte er det en evig kilde til inspiration, at betragte ting på en ny måde. Hvordan er overfladen, formen og hvordan kan man bruge det man ser til et maleri. Paletten med maling danner ofte de smukkeste farvekombinationer og allerede her er der mange GAVER gemt. Roen og det at fordybe sig i at SE indøves og bliver omsat til maleri. 

Børnene er skarpe i deres sansning og der opstår mange samtaler om hvor forskelligt de ser på den samme ting. Selve paletten med farver er jo et kunstværk i sig selv, hvis man kan få øje på det :-)


Selv et næsten tomt glas med blæk danner de fineste strukturer :-)

HVORFOR EN SKITSEBOG ?
En af de vigtigste ting i en kunstners liv er en skitsebog, hvor alle idéer hurtigt kan tegnes ned. Jeg har altid en skitsebog i tasken og i mit hjem ligger der en skitsebog i alle rum. Jeg vil gerne give dette videre til eleverne. Hver enkelt elev har derfor deres helt egen bog, hvor for og bagside er dekoreret, så de får det rette personlige udtryk. Jeg oplever en stor glæde fra elevernes side ved deres skitsebog og derfor vælger mange at fortsætte med bogen på egen hånd efter kunstskolen. SKØNT.........!


Her ligger de så de fine skitsebøger med personlige forsider :-)COLLAGERAt lave collager af papir åbner op for en helt ny verden af muligheder. Her indøves hvordan man kan skabe dybde og perspektiv i en collage og hvordan de forskellige farver påvirker hinanden. Hvad er forskellen på at klippe og rive stykkerne ud og hvor hurtigt kan man egentlig lave en collage? Ved at lytte til musik og bruge fantasien bliver der formet collager, som bevæger sig ud i rummet og alle indeholder perspektiv og kontraster i farver og materialesammensætninger.

SILKEPAPIR


Silkepapir er sjovt at bruge til collager, da det er gennemsigtigt og kan være med til at skabe dybde på en ny måde i en collage. Hvis man krøller papiret sker der noget meget interessant og det kan fremhæves ved at tage noget kul og tegne ovenpå. Sikkepapir med kul danner de flotteste strukturer og på kort tid har man som kunstner nogle spændende billeder.

TAK FOR ET FANTASTISK EFTERÅR...........!


Mange hilsner
Anja